Christina

Christina

Doven korrekturlæser, passioneret medieforsker og digital designer

15 Google tjenester, du bør kende

Følg os

Google… en af verdens største tech-virksomheder. Vi bruger Google-tjenester hver dag. Selvom alle kender Google, er der så mange flere tjenester og seje ting, som Google giver (gratis), tjenster alle ikke kender til.

Her er en gennemgang:

1. En log-in – tusind muligheder

Hvad mange mennesker ikke ved er, at en Google-konto giver dig adgang til en række tjenester. Ved at registrere og få en konto får du blandt andet adgang til:

2. Gmail

Googles egen e-mail-tjeneste. Stabil, brugervenlig og i den nyudviklede indbakke (også tilgængelig som en app også til iPhone “Indbakke af Gmail”) mail er grupperet afhængigt af, om, for eksempel, det er kampagner / reklame sendt fra virksomheder, rejseinformation og meget mere.

Alle dine telefon-/mailkontakter er gode til at gemme og sle 0 op via din Google-konto.

3. kalender

Med Google Kalender, som du kan få adgang til med din Google-konto, er det nemt at holde styr på alle aktiviteter, møder og begivenheder. Du kan bruge din Google Kalender selv i den mobile kalender på din iPhone. Det er nemt at dele kalendere med andre, f.eks.

Da Google Kalender og Gmail fungerer så godt sammen, kan Gmail også fornemme og tilføje din togtur og andre ting, du har købt billetter til, direkte i din kalender!

4. Google Drev

På Google Drev kan du gemme filer “i skyen” og oprette delte mapper med personer, du vil samarbejde med. Du kan også oprette live-dokumenter, både tekst og excel ark, osv., som du kan skrive og opdatere direkte i din browser. Dine venner kan også deltage i, og alle opdateringer er lavet live!

Google Drev giver også nemme formularer til f.eks.

5. Youtube

Du ved google ejer Youtube, right? Det betyder, at du kan logge ind med din Google-konto direkte på Youtube for at abonnere på kanaler, kommentere f.eks.

 

6. Chrome-browseren er mange menneskers favorit

Google Chrome er Googles egen browser, som mange mennesker anses for at være den bedste på markedet lige nu. Hvis du logger ind på Chrome med din Google-konto, kan du gemme favoritter, sætte din egen stil på dit tema browservindue (jeg har haft en blomstret tema for de sidste 6 år).

 

Det betyder, at du kan logge ind med din konto på en ny computer i Chrome, og POFF har alle dine favoritter og andre ting til rådighed med det samme.

Du kan også installere masser af plugins i Chrome, som en pin det knap til Pinterest, gem til lomme knap og meget mere. For udviklere og webdesignere er der smarte værktøjer, der er utroligt nyttige, når de koder og programmerer.

Googles søgning er så meget køligere end du tror

Okay, så alle googler. Det er blevet lige så basalt i vores liv som at logge ind på Facebook og spise mad.

Men vidste du, at du kunne:

7. Sortér hits på den nyeste

Jeg bliver altid så irriteret, når jeg søger efter ting i tech / tjenester, fordi de opdateres så hurtigt, så er naturligvis et blog-indlæg fra 2014 er normalt helt irrelevant.

Når du har googlet noget, skal du trykke på knappen Søgeværktøjer. Der kan du vælge, i hvilket tidsrum du vil søge, og selvom du kun ønsker resultater på svensk for eksempel.

 

8. Du kan søge billeder

Nogle gange vil du måske gerne vide, hvor et billede kommer fra. Stor fx hvis nogen lægger et billede op på Facebook og hævder noget historisk eller politisk om billedet. En hurtig søgning kan nogle, hvis det virker troværdigt, eller hvis det er et billede fra nogle helt anden sammenhæng.

Samme ting, hvis det popper op en mystisk profil med et billede, som du spekulerer på, om det virkelig er den pågældende person. En hurtig billedsøgning kan vise, at det kan være et arkivbillede fra ethvert gratis billedwebsted.

Du skal blot trykke på Billeder i højre hjørne af Google. Tryk på ikonet ?, og vælg, om du vil indsætte en URL-adresse i et billede, der er udgivet online, eller om du vil overføre et billede fra computeren.


9. Det rigtige spørgsmål giver direkte svar


Hvis du skriver en by efterfulgt af vejr, vil du modtage vejrudsigten med det samme.

 

Hvis du f.eks. Svensk til engelsk, og du får lige op et Google Translate-vindue.

 

Der er masser af disse direkte svar, som Google kan give bare du stille det rigtige spørgsmål! Prøv din hånd!

10. Skjult spex i Google


Prøv at skrive et af følgende i Googles søgefelt, og se hvad der sker:


11. Google Oversæt app oversætter alt på farten

De fleste mennesker ved, at Google Translate eksisterer. Men har du prøvet Google Translate app (iPhone / android)? I det kan du fotografere tekst, når du rejser og få det oversat direkte. Du kan endda downloade oversættelser offline til din rejse, hvis du ikke vil have internet, hvor du er.

En anden meget praktisk funktion er, at du kan få oversættelserne skriftligt og en tale synthesizer, der læser dem for dig. Perfekt, hvis du vil kommunikere med nogen, du ikke har et fælles sprog med. Skriv det, du vil sige, og lad appen afspille sætningen på det rigtige sprog for dig.

Selvfølgelig er Google Translate ikke altid super god til at oversætte – så lidt skør det kan være. Men for det meste er det helt okay forståeligt alligevel!

12. Google holder styr på noter

Google Keep er en app til noter, der er tilgængelige for både Android-telefoner og iPhones. Synes glat jeg tror, og jeg kan lide design. Især for Android-brugere, det føles som en rigtig god idé!

13. Google Fonts løser flotte skrifttyper til dit websted


Enhver, der nogensinde har bygget en hjemmeside og var nødt til at finde unikke endnu web-sikre skrifttyper ved, at det kan være både dyrt og kompliceret. Sure, der er masser af skrifttyper derude, men de rigtig gode er ret dyre, og dem, der er gratis er normalt meget begrænset. For eksempel er der sjældent å æ ø og mange forskellige typevægte (dvs. forskellige tykkelser på skrifttypen).

Google Fonts er derfor blevet mit bedste sted at finde stilfulde, professionelle og nyttige skrifttyper til hjemmesider. Du kan nemt søge efter en skrifttype, der passer dig og derefter linke dem i hurtigt og nemt på din hjemmeside via Googles API. Så glat! Mine to skrifttyper: Lato og Roboto Slab er på Google Fonts, og jeg anbefalede i mit indlæg om at vælge skrifttyper til deres grafiske profil, at det kunne være smart at vælge noget, der er der.

14. Google Adwords og Keyword Planner hjælper dig med at nå ud


Google har enorme søgedata og meget godt overblik over, hvad folk leder efter lige nu. Adwords er en meget stor del af Googles forretning. Det er, når du vælger forskellige søgeord, at din annonce, som ligner et søgematch, skal være øverst på den. For eksempel, hvis du har en lampe butik og ønsker at ende som den øverste hit, når nogen søger efter “lampe soveværelse”, så kan du betale for det.

Men når du arbejder med SEO, søgemaskine optimering, der er værktøjer, du kan bruge i forbindelse med Adwords, der ikke koster en bukke. Med Søgeordsplanlægningen i Google Adwords (tilgængelig under værktøjer) kan du søge efter søgeord og derefter få lister over almindelige søgninger, som folk normalt foretager, der relaterer til det pågældende søgeord.

Der kan du også se konkurrencen om det pågældende søgeord. Hvis konkurrencen er lav, har du gode muligheder for at rangere højt på dette søgeord, hvis du SEO-optimere en hjemmeside eller blog-indlæg baseret på det.

15. Google Trends ved, hvad der er populært i verden

Google Trends er et fedt værktøj, hvor du kan undersøge, hvor populære forskellige søgeord er og har været over tid. Her, for eksempel, kan vi se et diagram af interesse i Pokémon Go, der klart toppede i midten af juli og derefter tippet med en lille stigning igen i begyndelsen af august. Nu er interessen ganske cool i sammenligning.

Du kan også undersøge, hvordan forskellige søgeord relaterer til hinanden, hvordan interessen ser ud i forskellige områder, og hvilke søgeord der i øjeblikket trender, og dermed stigende i popularitet!

Del artikel:
Christina

Christina

Doven korrekturlæser, passioneret medieforsker og digital designer

Related Posts

Businesswoman career at information technology office

Vær klar til en verden af IT

Følg os Vores verden er stærkt præget af IT-udstyr og nye teknologier. For virksomheder og privatpersoner, er det altid en

Nyt inden for varmebesparelse

Nyt inden for varmebesparelse

Følg os De sidste mange år er der ikke sket det store inden for effektivisering af varmekilder og dermed reducering

Businesswoman career at information technology office

Vær klar til en verden af IT

Følg os Vores verden er stærkt præget af IT-udstyr og nye teknologier. For virksomheder og privatpersoner, er det altid en

Nyt inden for varmebesparelse

Nyt inden for varmebesparelse

Følg os De sidste mange år er der ikke sket det store inden for effektivisering af varmekilder og dermed reducering