Haakon

Haakon

Islænder og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Hvad er en lynafleder, overspændingsbeskyttelse og hvordan fungerer den?

Følg os

I ethvert hjem med el risikerer du en strømstød. En strømstød kan beskadige dit elektriske system med det samme eller forårsage små skader over tid. Heldigvis kan du beskytte dit hjem med overspændingsbeskyttelse (lynafleder) i hele hjemmet.

Hvad er en overspændingsbeskyttelse (lynafleder)?

Før du beslutter dig for, hvilken overspændingsbeskyttelse (lynafleder) du skal investere i, bør du forstå, hvad en strømstød er. En strømstød er en strømspids på højt niveau, der rykkes gennem dit hjem. De kan være forårsaget af lynnedslag, elektriske afbrydelser i området, såsom strømafbrydelser, cykling af dine enheder eller bare fejl i komponenter i dit hjem.

For høje strømstød kan det forårsage øjeblikkelig skade, såsom på din el-tavle eller nedbrudte harddiske. For mindre og mere almindelige overspændinger kan det forårsage små flimren af ​​strømmen, men det kan påvirke integriteten af ​​dine elektriske enheder over tid.

Typer af overspændingsbeskyttelse (lynafledere)

Når det kommer til enten en større eller mindre strømstød, er det vigtigt at have dit hjem beskyttet for at undgå skader. Der er individuelle og hele hjemmets beskyttelser, men de arbejder begge på samme måde for at absorbere og aflede den ekstra energi, som strømstødet medfører. Den vender tilbage til normal effekt, når overspændingen er forbi.

Individuelle overspændingsbeskyttelse (lynafledere)

En hurtig løsning, hvis du ikke ønsker at investere i en overspændingsbeskytter til hele hjemmet, er at få en individuel beskyttelse. Dette ligner almindeligvis en strømskinne med flere stikkontakter og hjælper med at beskytte alt, der er tilsluttet den.

Der er mange forskellige typer individuelle beskyttere fra flere stikkontakter til kun én, så du kan beslutte, hvad der passer bedst til dit apparats behov.

Overspændingsbeskyttelse lynafledere til hele hjemmet

En måde at give dig selv mere ro i sindet på er at installere en overspændingsbeskytter til hele hjemmet. Dette professionelt installerede system vil give mere beskyttelse end de enkelte og sikre, at dit hjem er overdækket.

Denne beskytter kræver installation fra en elektriker, det er dybest set en mini el-tavle. der vil omfatte termiske sikringer og indikatorer for strømstød. Systemet kræver en forudgående investering, men i det lange løb vil det forhindre dig i at skulle bruge penge på reparationer.

Hos By DEL elektriker hjælper deres uddannede teknikere dig med professionelle tips og overspændingsbeskyttelse i hele hjemmet. For at få dit hjem fuldt beskyttet mod strømstød, kontakt dem for mere info. 

Del artikel:
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Related Posts

IPhone 12 mini

Iphone 12 Mini – mindst er bedst i dette års Iphone-serie

Er mit domæne noget værd? Hvor meget er mit domæne værd? Hvad er mit domæne værd? Få svar på alle spørgsmål her

Nyhedsbrev startup guide

Introduktion til mailliste og nyhedsmail, kom god i gang og skabe konverteringer til din virksomhed

IPhone 12 mini

Iphone 12 Mini – mindst er bedst i dette års Iphone-serie

Er mit domæne noget værd? Hvor meget er mit domæne værd? Hvad er mit domæne værd? Få svar på alle spørgsmål her

Nyhedsbrev startup guide

Introduktion til mailliste og nyhedsmail, kom god i gang og skabe konverteringer til din virksomhed