Haakon

Haakon

Islænder og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Skiftende priser på byggematerialer

Følg os

Hvorfor er prisen på materialer højere end normalt?

Priserne på byggematerialer i hele Danmark har været skyhøje i løbet af det sidste år. Øget efterspørgsel og udbudsproblemer som følge er blot nogle få af de faktorer, der har fået priserne til at svinge massivt.

Hvad betyder det for boligrenoveringsprojekter?

Den nuværende globale mangel på råvarer har haft en dyb indvirkning på den danske handels- og byggeindustri. Stigende efterspørgsel mv.

Markedet for ejendoms- og boligrenovering har boomet i løbet af det sidste år, og efterspørgslen viser ingen tegn på at aftage – faktisk har vi haft 49 % flere forbrugersøgninger indtil videre i år end i samme periode sidste år**. Med dette i tankerne vil vi anbefale, at boligejere inddrager potentielle fremtidige mangler i alle kommende projekter, de planlægger at påtage sig på deres hjem. De bør især sørge for at tale med håndværkere, når de planlægger et projekt for at diskutere tidslinjer og bør være omhyggelige med at bruge pålidelige kilder til at finde kontrollerede, anmeldte håndværkere.

Vi ved, at vores fagmedlemmer er ivrige efter at arbejde med deres kunder for at finde måder at overvinde disse problemer på, herunder at forsøge at finde alternative materialer, der kunne bruges.

Hvilke materiale omkostninger er blevet påvirket?

Tømmer
Cement
Isolering
Krydsfiner
Tagsten
Plastik
El-materialer til elektriker arbejde 


Nogle materialer vil være nemmere eller sværere at få fat i, alt efter hvor du befinder dig i Danmark.

Når du indhenter tilbud på dit projekt, er det altid værd at spørge håndværkere, om de har problemer med at få fat i materialer, og hvad det vil betyde for dit arbejde.

Hvad betyder materialemangel for forbrugerne?

Manglen på materialer har indflydelse på en bred vifte af jobs over hele linjen.

De vigtigste ting, du skal overveje, når du booker arbejde, er, at du kan stå over for:

Længere ventetider
Højere citater
Tilbud skifter (priserne kan ændre sig hurtigt, når jobbet er tilbudt på forhånd)

En måde at bekæmpe stigende priser og mangel på er at indhente et tilbud på alle materialerne, før arbejdet påbegyndes, og betale for dem på forhånd. Du kan derefter opbevare dem, indtil arbejdet begynder.

Det er også værd at se, om der er alternative materialer, du kan bruge.

Hvad betyder materialemangel for håndværkere?

Manglen på materialer og stigende efterspørgsel forårsager lige så mange hovedpine for håndværkere, elektrikere, murere, låsesmede, tømrere mv. Det gør det sværere at prissætte jobs nøjagtigt og forårsager planlægningsproblemer på projekter af alle former og størrelser.

Hvis du citerer eller planlægger et job, kan du hjælpe med at overvinde disse problemer ved at:

Sikre, at alle designs og planer er underskrevet, før du bestiller materialer, og at være mindre fleksibel i forbindelse med revisioner.
Køb almindeligt brugte materialer på forhånd og samarbejde med andre håndværkere for at dele materialer, hvor du har overskud.
Adskillelse af omkostninger til materialer og arbejdskraft på job for at gøre det klart for kunderne, hvor de øgede omkostninger kommer fra.
Giver et estimat i stedet for et fast tilbud, med forbehold om, at priserne kan ændre sig baseret på markedskursen.
Sætte tidsbegrænsninger på tilbud, eller opkræve materiale omkostninger direkte til kunden på købstidspunktet.
Opbygning af længere leveringstider til job.

Kommer byggematerialer ned i pris?

Det er svært at sige, om/hvornår materialer vil falde i pris. Så længe efterspørgslen er høj og udbuddet er kort, vil priserne være højere. Sørg for at tjekke ind med din håndværker under hele processen fra tilbud til bygning og få råd fra dem om den bedste måde at planlægge dit projekt… Få styr på alt fra byggestrøm til leverering af træ i god tid.

Materiale omkostningerne svinger i et hurtigt tempo, så indregn ekstra omkostninger til dine budgetter og planer.
Der er mangel på materialer, som kan påvirke, om en håndværker, elektrikere, tømrere, murere, låsesmede mv.  kan påtage sig dit job eller udføre det inden for den tidsramme, du håber på.
Indhent flere tilbud på dit projekt for at finde den håndværker, der passer til dig.

Del artikel:
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Related Posts

Hunters with hunting equipment going away through rural forest at sunrise during hunting season in

Husk høreværn til jagten!

Følg os Høreværn er en vigtig del af sikkerhedsudstyret til jagt, da det beskytter jægerens hørelse mod skadelige lyde. Under

Hunters with hunting equipment going away through rural forest at sunrise during hunting season in

Husk høreværn til jagten!

Følg os Høreværn er en vigtig del af sikkerhedsudstyret til jagt, da det beskytter jægerens hørelse mod skadelige lyde. Under