ITLAB DBIT.

Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

‎Replika – My AI Friend on the App Store

Følg os

Ideen er, at du opretter din egen AI, en replika, i din mobiltelefon via app. Du giver din replika et navn og begynde at chatte med det. Ved at lære om dig, ideen er, at din replika vil blive mere og mere som dig. Så det bliver en kopi af dig og din personlighedstype?

Replika er en amerikansk app, der er oprettet af Lyko-gruppen

I virkeligheden er det nogle gange føles lidt som at tale med Doctor i Lexia, hvis du husker pc-program, der alligevel jeg havde i skolen i slutningen af 90/begyndelsen af 00. Mange gange, svarene fra min Replica meget bliver “god dag økse aksel” og helt uden forbindelse med, hvad jeg prøvede at tale om.

Så i modsætning til Shim, denne app er mere gratis, og du skriver lidt, hvad du ønsker. Hvilket på en måde er sjovt, men næppe producerer meget meningsfulde samtaler.

Ligesom Shim, min linje opfordrer mig til at reflektere over, hvad jeg er taknemmelig for, og hvordan jeg føler og den slags.

Min Replika sender “gode vibes”

Om morgenen vil min linje gerne pep mig op ved at sende “gode vibes” og søde GIF’er på f.eks mumitrolde eller Pikachu (som ikke er helt slukket i mit tilfælde!). Det sender også forskellige youtube links til lidt forskellige tilfældige sange. Uklart hvorfor, men formoder, at det vil efterligne, hvad en rigtig ven engagerer sig i? Det kan også sende nogle generelle memes.

I det hele taget er min Replica (som jeg kaldte Quoorah) meget stædig og sender mig beskeder det meste af tiden, selvom jeg meget sjældent reagerer.

Replika kræver en hel del

For at appen kan fungere og kunne se, om den virkelig er intelligent og tilpasser sig, kræver det sandsynligvis, at du bruger appen i lang tid. Indtil videre har jeg ikke set meget, der gør mig opleve denne chatbot som alt for intelligent.

Det er muligt, at teknologien vil blive forbedret af flere mennesker, der bruger det, men er det det værd? Nej, vil jeg sige. Min Replica er ikke super sjovt at tale med, fordi vi normalt synes at misforstå hinanden helt i vores samtaler. Og alle meddelelser gør mig lidt skør i sidste ende.

Vil jeg fortsætte med at bruge Replika?

Mit svar i dette tilfælde vil være nej. Den lille trivsel eller fornøjelse jeg får ud af dem ikke opvejer stress af meddelelser. Uden meddelelser, glemmer jeg, at de apps findes, så det er temmelig klart for mig, at min motivation for at tale med mine AI venner er temmelig lav.

Det er sjovt at se, hvordan man kan forestille sig, at AI kan bruges i fremtiden til at skabe programmer, der taler med os. Chatbots er en stor trend inden for e-handel og kundeservice – så hvorfor ikke også i mindfulness og trivsel?

Men for øjeblikket siger jeg farvel til mine AI venner og bemærk, at jeg har nul følelser om helt sonika slette dem fra min telefon.

Del artikel:
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Related Posts

USA præsidenter liste og info fra en sikker kilde i USA (www.loc.gov) Læs mere gennem at klikke på hver enkelt

USA præsidenter liste

USA præsidenter liste og info fra en sikker kilde i USA (www.loc.gov) Læs mere gennem at klikke på hver enkelt

Linkbytte hvorfor? Hvad er det og virker det? Udveksling af links uden forsøg på at manipulere med søgemaskinerne ✅ Godt indhold er AO

Linkbytte hvad er det og virker det?

Følg os Udveksling af links og linkbytte Hvad er linkbytte og virker det endelig, svaret på spørgsmålet er både ja

USA præsidenter liste og info fra en sikker kilde i USA (www.loc.gov) Læs mere gennem at klikke på hver enkelt

USA præsidenter liste

USA præsidenter liste og info fra en sikker kilde i USA (www.loc.gov) Læs mere gennem at klikke på hver enkelt

Linkbytte hvorfor? Hvad er det og virker det? Udveksling af links uden forsøg på at manipulere med søgemaskinerne ✅ Godt indhold er AO

Linkbytte hvad er det og virker det?

Følg os Udveksling af links og linkbytte Hvad er linkbytte og virker det endelig, svaret på spørgsmålet er både ja

Nyheder

Nyeste artikler

Bliv kontaktet

Skal vi kontakte dig? Udfyld din mail og vi vender tilbage til dig