Christina

Christina

Doven korrekturlæser, passioneret medieforsker og digital designer

Bedste Netflix filmer vinter 2020

Følg os

Joker (2019)
Joaquin Phoenix tilbyder en strålende og grim fortolkning af Gotham Citys skurk i en anden “oprindelse historie” fra DC. Arthur Fleck er en mislykket komiker, der efter flere pandehår stiger igen – ligesom den voldelige klovn Jokeren. (Kan streames fra den 24. august). Det skal bare være med på min liste om de bedste Netflix filmer vinter 2020!

Birds of Prey (2020)
Dc universets skøreste donna Harley Quinn er tilbage med farverige og eksplosive tegneserie handling. Et underholdende skuespil.

Mad Max: Fury Road (2015)
En moderne action klassiker! Direktør George Miller skubber gassen til bunden i en af de mest hurtige og vanvittige biljagter i lang tid. Tom Hardy og Charlize Theron sidder bag rattet, på jagt efter en bedre fremtid i en vild og post-apokalyptisk verden.

Inglourious Basterds (2009)
Fem kapitler skildrer nogle sammenvævede skæbner under Anden Verdenskrig. Vi møder blandt andet sadistiske nazister og nogle vilde nazistiske jægere på hævnruter. En blodig og underholdende måde at omskrive historien på – og en af Tarantino’s mest elskede film.

Darkland (2017)
En succesfuld læge er tvunget til at tage loven i egen hånd, når hans bror er dræbt i en bande slagsmål. Om natten bliver han til en maskeret selvtægtsmand. Hårdkogte danske thriller flirter med superheltegenren.

Den Fredløse Konge (2018)
Kan du lide film som “Braveheart”? Robert the Bruce er den skotske leder, der overtog fra William Wallace, og han har også en dramatisk historie at fortælle. Han spilles af Chris Pine i en brutal og meget velned stillet historisk film.

Eighth Grade (2018)
Et kommende drama med sjælden intensitet og autenticitet. Komiker Bo Burnham’s spillefilm debut er en underholdende påmindelse om de ubehagelige teenage år, og man er sikker på at skrue anerkendelse på både én gang og to gange mellem griner. Et bud på de bedste Netflix filmer vinter 2020.

Pokémon Detective Pikachu (2019)
Efter byttekort, videospil og animerede film og serier, de japanske lomme monstre fik deres første spillefilm. En detektivhistorie er grundlaget for et legende eventyr og en masse humor, hvor Pikacus’ stemme er lavet af Ryan Reynolds selv.

Dolemite Is My Name (2019)
Eddie Murphy’s store comeback til komedie genren! Han spiller kunstneren, entertainer og skuespiller Rudy Ray Moore, der i 70’erne finder sin succesfulde alter ego Dolemite. Diskene sælger som smør, og det er tid til at skyde en første spillefilm med den åbenhjertige karakter.

Shazam! (2018)
Den svenske instruktør David F. Sandberg skaber legende tegneseriemagi, når “Superman” møder “Big”. Jeg tror, at alle teenagedrenge har drømt om at blive en superhelt, men for Billy bliver det pludselig en realitet. Med stor magt følger stort ansvar…

Breaker Upperers (2018)
Tokrolig New Zealand komedie, der følger to kvinder på 30 plus, med en temmelig anderledes beskæftigelse. De er hyret til at hjælpe folk med at slå op med deres partnere. Tingene bliver kompliceret, når Melanie falder for en ung mandlig klient, og begynder at føle sig skyldig over hendes karrierevalg.

Instant Family (2018)
Et ægtepar (Mark Wahlberg og Rose Byrne) er enige om at blive plejeforældre til en broget latinamerikansk trio. Dramakomediet “Instant Family” er en følelsesmæssig storm, der fanger både skønheden og hardparten ved at være en familie. Abslut en af de bedste Netflix filmer vinter 2020

Ægteskab Story (2019)
Adam Driver og Scarlett Johansson udmærker sig i et skilsmissedrama med stærke følelser og uventet humor. Noah Baumbach har lavet en varm film om en familie, der ønsker godt, men bliver fanget op med hinanden, når advokater kommer ind i billedet.

Rocketman (2018)
Elton John’s liv og karriere er opsummeret i en afslørende biopic, hvor hits er fældet på samlebånd. Kreative tinder er spækket med mørke dale, uden nogensinde at rode med den glitrende overflade, som han er blevet berømt for. Dejlig “Rocketman” med en fantastisk Taron Egerton er en stor crowd bejler.

Alpha (2018)
Stenalderen møder “The Revenant” i en spændende og utrolig smuk eventyrfilm, denne er et selvføgelig på min liste: De bedste Netflix filmer vinter 2020. En temmelig klassisk one-boy-and-his-dog historie får et nyt præg, når Kodi Smit-McPhee (den “X-Men” film) kæmper for overlevelse med en lynet ven ved hans side.

Dreng slettet (2018)
19-årige Jared er splittet mellem sine forældres religiøse værdier og sine egne forbudte tanker. “Boy Slettet” er en meget velnskæftiget og stærk film om den kontroversielle terapi program, der i årtier forsøgt at helbrede homoseksuelle unge. Godt spillet med Nicole Kidman, Russell Crowe og Lucas Hedges i spidsen.

Scary Stories to Tell in the Dark (2019)
Guillermo del Toro har produceret denne mysrysare, som er lavet til en teenage publikum, men serverer en masse kuldegysninger og ubehagelig atmosfære. Når nogle unge mennesker finder en mystisk bog af skrækhistorier, opdager de, at alt i bogen bliver en realitet for dem.

The Hater (2020)
En ung mand får et job i et pr-firma, der er involveret i smædekampagner på sociale medier. Han er skræmmende god til sit job, idet sigte på en populær politiker. Tæt polsk thriller, der beskæftiger sig med højaktiske emner med samme nerve som i “Taxi Driver” eller “Nightcrawler”.

Prisoners (2013)
En af de skarpeste thrillere i 2010’erne. Hugh Jackman trækker på sin flannel skjorte og spiller en far på bristepunktet, der oplever en forælders værste frygt.

Good Time (2017)
En intens og underholdende thriller instrueret af Safdie brødrene (“Uncut Gems”), med et forhold mellem to brødre i sin kerne. En mislykket bankrøveri resulterer i en stressende nat, når hovedpersonen, spillet af Robert Pattinson, desperat forsøger at redde sin bror fra at gå i fængsel.

Collateral (2004)
Michael Mann leverer et klasse eksempel i, hvordan man skriver scripts med denne thriller. Jamie Foxx spiller en taxachauffør, der befinder sig i en vanskelig situation, for at sige det mildt, når Tom Cruise skridt ind i hans en nat. Spændende lige igennem. Og chancen for at se Tom Cruise som den onde fyr med sølvfarvet hår (som han klipper det!) er værd at de to timer netop det.

Gone Girl (2014)
Sidst på min liste om de bedste Netflix filmer vinter 2020: Denne spændingsfyldt og pænt henrettet David Fincher thriller er en snoet ægteskab drama, der langsomt bider ind i beskueren. Da hans kone, spillet af Rosamund Pike, pludselig forsvinder, Ben Affleck karakter befinder sig i centrum af politiets efterforskning, som vil involvere hele landet.

Bonus: Børne- og familiefilm

Spider-Man: Ind i Edderkoppe-vers (2018)
Mange spider-man film har været i de seneste år, og alligevel Sony og Marvel formår at vende denne animerede eventyr til noget unikt og self-made. En visuelt forbløffende film, der både fejrer og spiller med Spider-Man myten, samtidig med at introducere publikum til en ny helt, Miles Morales.

Willoughby søskende (2020)
Et tempofyldt og sjovt familieeventyr om at vælge din egen kontekst. De tanker, det fremkalder bagefter, er mange.

Min nabo Totoro (1988)
21 animerede filmklassikere fra japanske Studio Ghibli blev udgivet på Netflix i foråret. Hvor skal man begynde? Måske her, med en sprudlende magisk fortælling om fortryllede skovskabninger og lidt sorg.

Hugo Cabret (2011)
En familie film instrueret af ingen andre end mafia filmlegende Martin Scorsese. En forældreløs dreng, der bor på en togstation skal løse et mysterium og samtidig undgå at blive sendt til et børnehjem. Vi ser blandt andet Ben Kingsley og Sacha Baron Cohen i hovedrollerne.

Paddington (2014)
Paddington kommer til London fra junglen for at finde et nyt hjem og søge efter en opdagelsesrejsende, der var nære venner med sine slægtninge. Men bylivet er ikke helt, hvad han havde i tankerne. Gå ikke glip af den lige så hyggelige efterfølger “Paddington 2”.

E.T. – Den extrajordiske (1982)
Denne smukke familie fortælling fra Steven Spielberg fremkalder søde nostalgiske minder i mange af os. En dreng møder en udlænding, der landede i sin baghave, og uventede venskab opstår.

Del artikel:
Christina

Christina

Doven korrekturlæser, passioneret medieforsker og digital designer

Related Posts

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.