Haakon

Haakon

Islænder og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg føler mig stresset?

Følg os

Der er meget, du kan gøre for at minimere stress. Der er ting som du kan gøre her og nu og der er ting som kræver den del øvelse. Men måske skal du også af med de ting, der stresser dig. Hvis du lider meget af stress og har det rigtigt dårligt på grund af stress, så er der hjælp at hente hos f.eks. en psykolog med speciale i stress.

Prioritere ting der hjælper på stress

Der er ting, der kan gøre det nemmere at håndtere stress, og der er ting som forebygger både stress og angst. Her er nogle gode råd som du kan prøve af hvis du føler dig stresset.

– Prøv at spise nok næring og få nok søvn. Hjernen og resten af ​​kroppen har brug for ernæring og søvn på nogenlunde samme tidspunkter hver dag for at fungere og for at kunne håndtere stress.

– Øv dig i at slappe af og berolige dig selv, åndedrætsøvelser er meget populært, eller at bare gå ud i naturen kan gøre en forskel.

– Hold løbende pauser, når du studerer eller arbejder. Det er vigtigt at holde pause et par minutter, når du skal lave noget i flere timer.

– Træn lidt hver dag, det hjælper som regel mod stress. Men du skal ikke træne for hårdt. Gå for eksempel en tur eller lav nogen andet bevægelse som føles godt.

– Mød mennesker du elsker og lav ting du synes er sjovt, det beskytter mod stress. I det lange løb fungerer det dårligt at fravælge ting, som gør dig glad.

– Undgå kaffe, alkohol, energidrikke, snus og cigaretter. Det øger stressniveauet i kroppen, selvom det kan føles som om det hjælper for øjeblikket.

 

Få hjælp af andre hvis du allerede er stresset

Det er ikke altid muligt at beskytte sig mod stress. Og der kan opstå stress, du ikke kan klare selv. Lad andre hjælpe dig med at finde løsninger, hvis du lider af meget stress.

Du kan altid begynde med at tale med din familie eller dine venner omkring dine problemer. Men vi anbefaler at du også tager kontrakt til en dygtig psykolog som kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor du er stresset, og hvad der skal til, for at du skal få det bedre igen. Her kan du f.eks. se nogle psykolog stress priser i København.

Stressed business woman
Del artikel:
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Lignende Artikler

Er du den heldige ejer af en elbil

Er du den heldige ejer af en elbil?

Følg os Elbilerne er blevet mere og mere populære i verden – ligeledes i Danmark. Ligesom alle andre biler, er

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.