Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Bedste sted at placere en Duka One eller et klimaanlæg

Følg os

Udover at vælge et passende klimaanlæg eller den rette Duka One er det meget vigtigt, hvor indendørs og udendørs enhederne er placeret. Korrekt installation som udføres af en Duka One montør eller en klimaanlæg ekspert er vigtig, ikke kun på grund af æstetikken, men også fordi det kan påvirke energiforbruget, korrekt køling og opvarmning, men også din og din families sundhed.

I det forrige blogindlæg introducerede vi dig til reglerne for valg af klimaanlæg. Nu giver vi dig tips til, hvordan du ideelt set kan opsætte klimaanlægget og gøre dig klar til varme dage.

Indstilling af indendørs klimaanlæg og Duka One

Klimaanlægget skal altid placeres øverst på væggen, fordi dette bidrager til en bedre køleeffekt. Du skal dog passe på, at der er 30 cm plads på siden af ​​klimaanlægget, så det kan tilsluttes, og den øvre del af klimaanlægget skal være 10 cm væk fra loftet.

Klimaanlæggets position skal dække så meget af lejligheden som muligt, uden at aircondition blæser direkte ind i dig. Stuer eller større gange er normalt de rum, hvorfra luften fra enheden er mest jævnt fordelt mod andre rum.

Bedste sted at placere Duka One og klimaanlæg

Undgå at placere klimaanlægget på steder, hvor du sover, men også i køkkenet, for det er et sted, hvor der er meget fordampning, så klimaanlægget vil absorbere fedt og støv. Det er heller ikke godt at placere klimaanlægget i en smal gang, overfor en anden væg eller over et skab eller en hylde.

Hvis du har en lejlighed i to plan, er det vigtigt at vide, at kold luft altid falder ned, og varm luft går op.

Rørledninger fra klimaanlægget eller din Duka One kan komme ud på venstre eller højre side under klimaanlægget og direkte fra klimaanlægget gennem væggen. I det første scenario kan rørene bøjes opad, hvilket ikke gælder for kondensvandafløbsslangen, som skal falde i forhold til bunden af ​​klimaanlægget langs hele ruten, medmindre der er en indbygget kondenspumpe.

Faldet i installationen, der forbinder udendørs og indendørs enhed, er i gennemsnit 40 cm. Derfor er det vigtigt, at enhederne er så tæt på hinanden som muligt af æstetiske årsager.

Udendørsenheden blæser varm luft, og der skal være 1 m plads uden forhindringer foran den. Dette er især vigtigt for lejligheder, hvor udendørsenheden skal placeres på terrassen.

Udover at være et sted, hvor det kan kontaktes i tilfælde af indgreb, er det vigtigt, at der er mindst 30 cm plads over den øvre del af udendørsenheden.

Udendørsenheden skal være i et åbent rum med luftgennemstrømning, og du skal passe på, at vandet, der lækker derfra, tømmes ordentligt. Rørledningens installation skal være æstetisk tiltalende, og kondensatafløbsslangen skal tabes, så vandet ikke stagnerer og vender tilbage indeni. Hvis du har de tekniske muligheder, og hvis lejligheden er ved at blive renoveret, vil det se bedre ud, hvis du drukner installationen.

Andre muligheder til placering af Duka One og Klimaanlæg

Om nødvendigt kan udendørsenheden placeres på gulvet, men med afstandsstykker på cirka 10 cm, så der kan strømme vand fra klimaanlægget. En Duka One har ikke en større udendørs del. 

Afstanden mellem indendørs og udendørs enhed bør være så lille som muligt, men ikke mindre end 1,5 m, især for inverter -klimaanlæg, på grund af potentielle tab og belastning på enheden. For inverter -enheder kan den endda være mere end 10 meter.

Få monteret en Duka One eller et klimaanlæg f.eks. Varmepumpe af en elektriker 

Installation af klimaanlæg eller en Duka One bør overlades til eksperter og det er en elektriker som du skal have fat til vedrørende montering af Duka One, dvs. autoriseret service, som sikrer din pålidelige drift, garantidækning, professionel service og undgår komplikationer på grund af uprofessionelle installationer.

Når den udføres af en professionel, tager installationen i gennemsnit cirka 5 timer. Og mange elektriker lige som Norh Entreprise har garanti på Duka One

Vær også opmærksom på de funktioner, som klimaanlæg har.

Del artikel:
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Related Posts

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.