Haakon

Haakon

Islænder og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

3 interessante tech investeringer i 2022

Følg os

Teknologi er efterhånden noget der omfavner og omringer os mere og mere for hver dag der går. Der bliver hele tiden udviklet nye produkter og nye løsninger. Teknologien er spået til at blive en endnu større del af vores hverdag i fremtiden, og derfor er der også fremgang hos mange tech-virksomheder der satser benhårdt på udviklingen.

Men hvor skal man starte? Hvem får succes og hvem falder igennem? Når udbuddet om vores penge og opmærksomhed er højt, er konkurrencen det også, og nogen vil falde fra. Derfor har vi samlet et overblik over et par af de mest kendte investeringsmuligheder, så du kan få et overblik og inspiration til hvor du skal kigge hen, hvis du er interesseret i at investere.

Meta

Selskabet bag det største sociale medie, Facebook, er den første interessante spiller at holde øje med. Meta led et stort nederlag i vinteren 2022, da det for første gang i hele Facebooks levetid ikke kunne registrere et stigende antal brugere, men derimod havde mistet brugere. Desuden havde virksomheden haft en mindre indtjening end forventet.

Det resulterede i et stort fald i aktiens værdi. Meta har dog deres store metaverse projekt på vej, og hvis man er tilhænger af det, er det værd at overveje om det er nu man skal med på metavognen.

ETF’er

En ETF er en investeringsmulighed hvor du har mulighed for at følge et indeks, uden at skulle betale adskillige kurtagegebyrer og så videre. Her får du med én investering mulighed for at sprede din risiko og din portefølje ud på flere forskellige investeringer. Det er hvad der gør en ETF attraktiv for mange, samt at ETF’er ikke er aktivt forvaltet. Der findes en lang række forskellige ETF’er, der har fokus på mange forskellige industrier. Nogen har udelukkende fokus på tech, mens andre vil indeholde tech-virksomheder automatisk.

Invesco QQQ ETF

Invesco er firmaet der udbyder denne kæmpe ETF. Den er ikke eksklusivt en tech ETF, da den følger det der hedder Nasdaq 100 indekset. Det vil sige at en investering i Invesco QQQ lader dig investere i de 100 største virksomheder på Nasdaq børsen. I takt med at tech-virksomhederne bliver større og større, vil der være mange tech-virksomheder i denne ETF.

Apple

Apple er en anden virksomhed der kan være interessant at investere i. Med deres appel til mange forskellige brugere, især på det Vesteuropæiske marked, og stigende popularitet i Asien og især i Indien, er Apple en attraktiv aktie for mange. Apple har en stærk produktlinje, men Apple’s styrke ligger især hos deres stærke brand value. Ligeledes har Apple nogle meget loyale kunder, der sværger til deres produkter, næsten lige meget hvor meget de hæver priserne, eller hvor meget udstyr de gør til ekstraudstyr.

ETF word on wooden blocks
Del artikel:
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Related Posts

Worker adjusting dehumidifier in an apartment which is damaged by flooding

Dræber affugtere skimmelsvamp?

Følg os Affugtere og affugter leje kan være effektive til at bekæmpe skimmelsvamp i visse tilfælde, men de dræber ikke

glass of protein shake with energy bars on white wooden table

Hvad skal en god proteinbar indeholde?

Følg os Hvilken proteinbar skal du vælge? Læs indholdsfortegnelsen for at finde den bedste proteinbar. Din proteinbar skal indeholde mindst

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.