Haakon

Haakon

Islænder og digital designer.
Vild med ny teknik og nye gadgets!

Derfor kender Spotify dig så godt

Følg os

Det er nemt at blive paranoid og tænke at der er nogen, som lytter til dine samtaler via din telefon eller computer. Spotify spiller sød musik for dine ører og Netflix anbefaler de film, som du kan lide. Der er dog ikke nogen spionage, men i stedet top avanceret teknologi, som vi kigger på nedenfor.

Hemmeligheden er i småkagerne

Du accepterer sikkert cookies på internettet på liv og løs uden nødvendigvis at tænke mere over det. Men hvis du vil vide hvordan det kan være at du bliver anbefalet populære casino spilleautomater og Netflix-dokumentarer, der passer lige til dig, er hemmeligheden netop i de cookies.

Alt fra en spilleside til HBO Max benytter kunstig intelligens og indsamling af data til at analysere hvad du kan lide. På den måde kan de tilbyde dig det indhold, som du har interesse i, og motivere dig til at blive ved med at betale dit abonnement. Når du har spillet på en spilleside i et stykke tid, vil du opleve at ”til dig”-sektionen bliver mere og mere skræddersyet til dig. Det samme gælder når du scroller på TikTok eller Instagram.

Sådan spiller Spotify sød musik for dine hører

Det siges at Amazon Music blandt andet benytter kunstig intelligens til at analysere hvilke sange du kan lide. Når du har lyttet til en sang i mere end et antal sekunder, betragter maskinen det som at du kan lide den sang. Den data bruger den til at foreslå lignende sange til dig.

Spotify analyserer ikke kun hvor lang tid du hører en sang, men adskillige faktorer. Blandt andet benyttes data som fx hvor mange gange du har lyttet til en bestemt sang. De betragter også information om sange du har tilføjet til en afspilningsliste.

Det siges endda at Spotify analyserer teksten i de forskellige sange. Techgiganten indlæser lyrik fra de hundredtusindvis af sange til at finde mønstre på hvilken slags sange du godt kan lide at høre. Derfor er det ikke magi, når du fx er trist og du føler at du hører den ene triste kærlighedssang efter den anden. Det er alt sammen baseret på maskinlæring og kunstig intelligens, som gør at du føler at Spotify kender dig ud og ind.

Den forbedrede shopping oplevelse

Mange fokuserer på Spotify og Netflix i disse tilfælde, men generelt bruger mange store virksomheder teknologi til at analysere din internetadfærd. Når du har læst denne artikel, vil du bemærke at din yndlingsbutik på nettet som fx Zalando anbefaler tøj, der passer lige til din smag.

Det gælder både når du dykker ned i en sektion, samt i anbefalinger til dig. Den tyske tøjgigant, som er en favorit blandt mange danskere, kommer med forslag baseret på din søgehistorik samt dine tidligere køb.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før at du sørger for at lægge et budget, overvejer at afmelde dig fra nyhedsbrevet og gennemføre andre tiltag til at styre din online shopping. Det kan nemlig hurtigt blive fristende når Zalando og de andre butikker ”kender dig så godt”.

computer
Del artikel:
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Related Posts

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.