Haakon

Haakon

Islænder og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Hvorfor er der så meget hype om NFT?

Følg os

Har du hørt folk tale om NFT ude i byen, og kan du endnu ikke være en del af samtalen? Det kan du blive ved at læse videre nedenfor hvor du får en kort introduktion til den nye dreng i Blockchain-blokken.

Hvordan hænger Bitcoin sammen med NFT?

En del af NFT-succeshistorien er forbundet med Bitcoin. Mange mænd og kvinder ærgrer sig i dag over at de ikke investerede i Bitcoin, da den først kom frem i 2009. Derfor er der mange, som vælger at investere i NFT, som er den nye dreng i blokken.

Folk er simpelthen bange for at gå glip af at få en bid af kagen. Det kaldes også FOMO, som er en engelsk forkortelse ”the fear of missing out.” Her skal det nævnes at det måske ikke er for sent at investere i Bitcoin Champion. På samme tid kan det måske også være en god ide at investere i NFT. Det kræver først og fremmest at du har en god ide af hvad du investerer i.

Så hvad er en NFT?

NFT står først og fremmest for Non-fungible tokens. Det er kort fortalt unikke digitale aktiver. De er baseret på kryptovaluta, og du kan købe dem og beholde dem. Du kan også investere i NFT for at sælge dem og opnå en profit. Man kan nærmest kalde det for de moderne mønter eller frimærker. Konceptet minder meget om hvordan samlere i tidernes morgen har samlet på mønter eller frimærker for at videresælge dem til en højere værdi.

Lad os igen bide mærke i at NFT er unikke. Det betyder at der ikke findes to NFT’er, som er ens. Derfor kan en NFT hverken blive kopieret eller forfalsket. Den eneste undtagelse er når NFT’er sælges i et begrænset oplag. Er det tilfældet vil de stadigvæk være unikke, da de hver især vil have et bestemt nummer i rækkefølgen.

NFT eksisterer ligesom Bitcoin på Blockchain. Her er der tale om en digital database, hvor data bliver opbevaret på blokke i en form for kæde. Heraf kommer navnet block (blokke) chain (kæde). I og med at det er en kædeforbindelse, er det ikke muligt at gå ind i systemet og ændre data, som allerede er blevet verificeret. Derfor er det en proces, som er sikret mod svig, da en lille ændring på en blok ville påvirke hele den Blockchain.

Jeg ved stadigvæk ikke hvad NFT’er?

Måske sidder du stadigvæk med spørgsmål om hvad NFT’er er. Her må vi måske skuffe dig med at give et mindre konkret svar. I teorien kan NFT’er være alt.

For nyligt er det blevet populært at købe NFT’er en virtuel verden. Der er blevet skabt en ny ”jordklode” i den digitale verden. Her køber folk de grunde på verdenskortet, hvor de måske ejer et hus eller bor. Det kan fx også være at du ønsker at sikre dig grunden ved et vigtigt monument, før din nabo gør det. I Danmark kan det være Tivoli, Rådhuspladsen, eller Langelinie for blot at nævne tre eksempler.

Uanset om du vælger at investere i NFT, Bitcoin eller noget helt tredje, anbefaler vi at du gør ligesom i dag og læser op på vigtig information. Det kan hjælpe dig med at danne et klart billede, og dermed hjælpe dig med at investere dine penge på fornuftig vis.

Del artikel:
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Related Posts

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.

Hvid skimmelsvamp

Hvilke egenskaber har hvid skimmelsvamp?

Hvid skimmelsvamp, ligesom andre typer skimmelsvampe, har forskellige egenskaber, der kan variere afhængigt af den specifikke art eller stamme.