Haakon

Haakon

Islænder og digital designer.
Vild med ny teknik og nye gadgets!

Tips til at bruge din belysning som tyverisikring

Følg os

Rigtig mange er på et eller andet tidspunkt kommet hjem til en bolig, hvor der har været besøg af ubudne gæster. Det er aldrig en rar følelse at vide, at fremmede har gennemgået ens personlige ting og sager.

Uanset om du skal være væk hele dagen på grund af arbejde, eller om du skal på ferie i en uge, er det en god idé at tyverisikre dit hjem. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Eksempelvis kan den rigtige belysning have en yderst afskrækkende effekt.

Lad dit lys være tændt

Skal du forlade dit hjem et par timer om aftenen? Så er det uden tvivl en fordel at lade lyset være tændt selv, når du tager hjemmefra. Det kan afskrække tyve, fordi lyset giver et indtryk af, at der er nogen hjemme. Derudover er det mere rart at komme hjem til en bolig, hvor lyset er tændt.

Det kan måske virke dyrt at lade lyset være tændt. Men det behøver det ikke at være, hvis du vælger LED. LED-lys er så energieffektive, at det i det store og hele ikke vil påvirke dine elregninger.

Sørg for at have en god udendørs belysning

Indbrudstyve ønsker ikke at blive set. En mørk bolig er derfor et perfekt mål for dem. Udvendig belysning, der oplyser indkørslen og haven, kan være nok, når det kommer til at skræmme potentielle indbrudstyve væk.

Du kan også supplere din udvendige belysning med en bevægelsessensor. Hvis sensoren registrerer en bevægelse, tændes lyset automatisk. Det øger chancen for, at indbrudstyven skynder sig væk fra dit hjem.

Simulér aktivitet og liv i din bolig

Indbrudstyve er særligt aktive i ferieperioder. Mange boliger står tomme på grund af ferie, så det er nemmere for tyvene.

Det er lige meget, om du er afsted i en weekend på en fodboldrejse eller sydpå i en måned om sommeren. Du bør altid få det til at se ud som om, at der er nogen hjemme. Dette er et glimrende middel til at forhindre indbrud.

Men hvordan gør du så det? Du kan eksempelvis sørge for, at belysningen i dit hjem tændes og slukkes på bestemte tidspunkter. Det får det til at se ud som om, at der er aktivitet og liv i boligen. Du kan også få venner, familie eller naboer til at tage forbi en gang imellem og eventuelt bede dem om at hænge vasketøj op, tage flaget op og ned osv.

Flere gode råd til at forhindre indbrud i hjemmet

Belysning er altså en rigtig god måde til at skræmme tyvene væk, da lys kan være med til at stresse de ubudne gæster. Har du allerede styr på lyset, og vil du gerne sikre dit hjem endnu bedre, kan du ydermere gøre brug af disse gode råd:

  • Installer et alarmsystem. Suppler eventuelt med videoovervågning.
  • Luk og lås altid alle døre og vinduer.
  • Bed naboerne om at holde øje med din bolig, når du skal være væk i længere tid. Det kan være alt lige fra at fylde skrald i din skraldespand til at tømme postkassen m.m.
  • Lad ikke værdifulde genstande være synlige fra vinduerne.
  • Sørg for, at dit hjem er let synligt fra vejen (undgå høje hække).
Woman surfing the net at home in the night
Del artikel:
Haakon

Haakon

Islænder, nørd og digital designer. Vild med ny teknik og nye gadgets!

Related Posts

Nyt inden for varmebesparelse

Nyt inden for varmebesparelse

Følg os De sidste mange år er der ikke sket det store inden for effektivisering af varmekilder og dermed reducering